Fijne feestdagen!

Veilige feestdagen en een comfortabel 2024!

Het jaar 2023 zit er alweer bijna op en het jaar 2024 staat op het punt te beginnen. Het was een dynamisch jaar voor Explicate. Een jaar waarin veel gebeurd is. Hierbij een korte terugblik:

We zijn in het laatste kwartaal gestart als distributeur van Suprema, de Koreaanse specialist op het gebied van biometrie en toegangscontrole. Suprema heeft een prachtig portfolio aan kwalitatief hoogwaardige producten, zoals bij voorbeeld de BioStation 3, een prachtige combinatie van de modernste technologieën: Gezichtsherkenning, kaartlezer, QR-code-lezer, SIP intercom, streaming (RTSP), etc. En dat allemaal in een mooie behuizing. Bijvoorbeeld een prima oplossing voor werktijd- en aanwezigheidregistratie. Maar het meest populair totnogtoe is de BioEntry W2, een combinatie van een vingerscanner én een kaartlezer én een mobile access-lezer. Een mooi product in combinatie met het krachtige toegangscontrolesysteem BioStar 2 van Suprema. Komend jaar zullen we meerdere cases uitwerken voor toegangscontrole en tijdregistratie met BioStar 2. We zien uit naar mooie projecten.

We namen deze zomer afscheid van Tattile, waarmee we een aantal jaren mooi mee hebben samengewerkt. Gelukkig hebben we specifiek voor de markt van beveiliging en parkeren een goede alternatieve kentekencamera in huis met de Plate-I van Carrida Technologies. Meer informatie over kentekenherkenning is te vinden op de website Kentekenlezer.nl.

Dit was ook het eerste volledige jaar van samenwerking met het Slowaakse bedrijf Gamanet, dat met C4 een zeer krachtige oplossing voor integratie en centrale bediening van allerlei beveiligingssystemen levert. Wist u dat dit product alleen in Nederland al zo’n 1200 keer is geïnstalleerd? Veel mensen kennen het echter onder een andere naam, omdat het ook als OEM product wordt gevoerd door een bekende partij in de markt. Komend jaar komt de langverwachte nieuwe versie van het product, met de naam Transformers, uit. U hoort er binnenkort meer over!

Ook voor Fidelix hebben we enkele mooie projecten mogen uitleveren. Deze Finse marktleider levert een compleet gebouwbeheersysteem én een platform met draadloze sensoren (CO2, VOC, Aanwezigheid, etc.). Maar het mooie aan dit portfolio is dat vrijwel alle producten Modbus ondersteunen en volledig vrij te programmeren zijn, waardoor in allerlei toepassingen de producten van Fidelix terug te vinden zijn. Erg populair is bijvoorbeeld de combinatie van de Multi24 controller en de MultiDisplay.

En natuurlijk moeten we niet vergeten Cosafe te vermelden. Deze app (met beheerportaal) voor communicatie bij calamiteiten is onlangs volledig Nederlandstalig beschikbaar gekomen en is een perfecte oplossing om bij incidenten en ook in crisissituaties effectief te alarmeren, te communiceren en informatie te delen. Snel het crisisteam bij elkaar roepen, eenvoudig aan een groep mensen vragen of ze “OK” zijn, protocollen delen, persoonlijke alarmopties: Cosafe biedt tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld scholen om de veiligheid te vergroten en voor woningcorporaties om sneller te schakelen bij allerlei kleine en grote incidenten (lekkages, branden, inspecties, etc.).

Al met al was 2023 een goed jaar en we hebben er alle vertrouwen in dat 2024 een nog beter jaar zal worden. En daarvoor willen we onze klanten en partners natuurlijk hartelijk danken.

We wensen iedereen veilige feestdagen en een heel comfortabel 2024 toe!

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , .