Carrida Kentekenherkenning

Carrida Technologies – Kentekenherkenning

Kentekenherkenning, made in Germany

Parkeren en ANPR Kentekenlezer.nl

Het Duitse Carrida Technologies beheert al jaren een eigen engine en library voor kentekenherkenning. Deze Carrida engine wordt al door meerdere fabrikanten gebruikt voor hun eigen kentekenlezers. De firma maakt echter ook zelf kentekencamera’s. Kwaliteit en kostenefficiëntie gaan hand in hand bij Carrida Technologies. Het heeft erin geresulteerd dat de kentekenlezers inmiddels wereldwijd worden ingezet door toonaangevende spelers. In Nederland is het merk in 2023 geïntroduceerd op de site Kentekenlezer.nl. In eerste instantie ging het bij de introductie vooral om de “Carrida Plate-i“, een slimme oplossing voor kentekenherkenning, waarbij de krachtige Duitse engine is ingebouwd in een robuuste metalen bullet camera van Taiwanese makelij. Door deze combinatie is Carrida in staat een kentekencamera in de markt te zetten tegen een ongekend scherpe prijs. De camera is echter prima geschikt voor toegangscontrole en parkeerbeheer.

Inmiddels zijn er twee additionele kentekencamera’s aan het assortiment toegevoegd: De Plate-i Dome is vergelijkbaar met de Plate-i in prijs en hardware, maar is ondergebracht in een dome-behuizing en heeft een zoom-functie. De Dragon+ is een ongekend krachtige kentekencamera in een zeer compacte behuizing. Deze camera, met de grootte van een een credit card, kan zich meten met veel duurdere concurrerende producten.

Veel voordeel!

Enkele voordelen en unieke eigenschappen van Carrida:

  • Een ongekend scherpe prijs voor een goeddeels Europees product.
  • Er zijn meerdere typen camera’s beschikbaar voor uiteenlopende situaties en toepassingen.
  • Carrida is ook een uitstekende OEM-leverancier: U kunt bijvoorbeeld een PCB-versie van het product verkrijgen of enkel de ANPR-engine als software-product.
  • Carrida is gelieerd aan het Oostenrijkse bedrijf Vision Components en is al vele jaren actief in de markt voor industriële beeldanalyse. Deze ervaring is benut om op basis van de nieuwste AI-technieken zeer krachtige oplossingen voor kentekenherkenning te ontwikkelen.
  • De camera’s in het portfolio van Explicate zijn allemaal edge devices: Alle software die u nodig heeft is ondergebracht op de camera. Er is dus geen additionele software nodig in de cloud of op een server.
  • Interfacing is mogelijk op basis van IP of serieel (RS485). U stelt zelf uw berichten samen.
  • U kunt gebruik maken van white lists en ook gegevens en afbeeldingen lokaal opslaan of op een andere online locatie.
  • De kentekenlezers kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan systemen voor toegangscontrole, parkeerbeheer en video management van derde partijen.
  • De kentekenlezers hebben een relay output en kunnen ook standalone functioneren, bijvoorbeeld voor een tijdelijke of heel eenvoudige oplossing voor toegangsbeheer.

Nieuw in Nederland: Carrida Plate-i…

Meer informatie:

Boek een demo

Meer informatie over de producten van Carrida vindt u in onze online catalogus.

Plate-i Datasheet (NL): Plate-i Datasheet 010923

Carrida website: Carrida-technologies.com

Of neem contact met ons op voor meer informatie of een demo!