Verkada bij Explicate

Verkada – Fysieke beveiliging op basis van ‘hybrid cloud’

De toekomst van fysieke beveiliging en camerabewaking

Verkada Camerebewaking

Verkada is een internationaal toonaangevend bedrijf dat zich richt op het opnieuw definiëren van fysieke beveiliging door het aanbieden van geavanceerde, cloud-gebaseerde oplossingen. Het id e missie van Verkada om mensen en objecten te beveiligen op een privacygevoelige manier. Daarbij ontwikkelt het bedrijf systemen om organisaties te versterken en combineert het AI-gestuurde apparaten met een gebruiksvriendelijk beheerplatform. Meer dan 24.000 organisaties in 70 landen kozen Verkada om hun beveiliging te verbeteren, maar ook om operationele voordelen te bereiken.

Oplossingen van Verkada:

 • Videobewaking: Hoge resolutie camera’s met hybride cloudopslag voor betrouwbare en schaalbare videobeveiliging.
 • Toegangscontrole: Cloud-gebaseerde systemen die eenvoudig te installeren zijn en naadloos integreren met bestaande infrastructuren.
 • Video-intercom: Helder video- en audio-intercomsysteem dat gemakkelijk te beheren is via meerdere ontvangers.
 • Luchtkwaliteitssensoren: Realtime monitoring en inzichten om de veiligheid en prestaties van gebouwen te optimaliseren.
 • Alarmsystemen: Geavanceerde inbraakdetectie en professionele videobewaking om bedreigingen te detecteren en te verifiëren.
 • Werkplekoplossingen: Bezoekers- en postkamerbeheer om de operationele efficiëntie te verbeteren en de veiligheid te verhogen.

Met een focus op eenvoud, gebruiksgemak en geavanceerde technologie, biedt Verkada oplossingen die gemakkelijk door elk team kunnen worden geïmplementeerd, ongeacht hun technische expertise.

Verkada Hybrid Cloud

Verkada’s hybrid cloud is een innovatieve benadering van videobeveiliging die de voordelen van lokale opslag combineert met de kracht en flexibiliteit van cloudgebaseerde oplossingen. Dit systeem biedt een betrouwbare, schaalbare en efficiënte manier om videobeelden op te slaan en te beheren. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en voordelen van Verkada’s hybrid cloud:

 1. Onboard Opslag: Verkada-camera’s beschikken over ingebouwde opslagcapaciteit die tot 365 dagen aan videobeelden kan bewaren. Dit betekent dat zelfs bij netwerkuitval de camera’s blijven opnemen, en zodra de connectiviteit is hersteld, zijn de beelden weer toegankelijk​​.
 2. Cloud Archivering: Naast de lokale opslag wordt videodata ook naar cloudgebaseerde servers (AWS) geüpload. Dit biedt naadloze toegang tot alle camera’s, onbeperkte opslag voor gearchiveerde clips en een veilige back-up met HTTPS/TLS-encryptie. Standaard wordt een cloud back-up van 30 dagen meegeleverd, die kan worden uitgebreid​​.
 3. Bandwidth-Vriendelijk: In plaats van continu live te streamen, sturen de camera’s alleen videobeelden naar de cloud wanneer ze worden bekeken. In een stabiele toestand verbruiken ze slechts 20-50 kbps, wat de belasting op de bandbreedte vermindert​​.
 4. AI en Edge-Based Processing: Verkada-camera’s gebruiken de nieuwste AI-technologie en edge-gebaseerde verwerking om real-time inzicht te bieden en belangrijke gebeurtenissen snel te detecteren en te melden​​.
 5. Geen Single Point of Failure: Door zowel lokale als cloudopslag te combineren, wordt de betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk verhoogd. Dit elimineert de risico’s die gepaard gaan met traditionele NVR’s en DVR’s, zoals opslagbeperkingen en mogelijke systeemstoringen​​.

Met deze hybride cloudoplossing biedt Verkada een robuust en flexibel videobeveiligingssysteem dat eenvoudig te schalen en te beheren is, waardoor organisaties hun beveiligingsefficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren.

Verkada Command biedt één geïntegreerde security interface

Verkada Command is een cloud-gebaseerd platform voor het beheren van fysieke beveiligingsapparaten en -systemen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om camera’s, toegangscontrole, alarmen, milieusensoren en meer te beheren vanuit een enkel, gebruiksvriendelijk dashboard. Enkele belangrijke kenmerken van Verkada Command zijn onbeperkte gebruikersaccounts, cloud-archivering, AI-gestuurde zoekmogelijkheden, automatische updates, en 24/7 technische ondersteuning. Dit platform stelt organisaties in staat om hun beveiliging effectief te beheren en te verbeteren met real-time monitoring en uitgebreide inzichten.

Dit is Verkada Command

Meer informatie:

Boek een demo

Meer informatie over de producten van Verkada vindt u in onze online catalogus.

Verkada Brochure: Verkada-General-brochure

Verkada website: Verkada.com

Of neem contact met ons op voor meer informatie of een demo!