Gamanet C4 kennismaking

Maak kennis met Gamanet C4

Gamanet C4 is met meer dan 2000 installaties misschien wel het meest gebruikte PSIM systeem in de Benelux. Maar omdat het vaak onder andere namen wordt geïmplementeerd, kennen veel security managers het systeem niet. En ook veel installateurs zijn nog niet bekend met het platform en de ongekende mogelijkheden die het biedt. Hoog tijd om nader kennis te maken met dit integratiesysteem voor zowel kleine als hele grote installaties.

Gamanet

Gamanet a.s. is een technologiebedrijf, opgericht in 2005 in Slowakije, dat zich richt op softwareontwikkeling met een specialisatie in systeemintegratie voor fysieke beveiliging. Hun belangrijkste product is het C4-integratiesysteem, een geavanceerde softwareoplossing die verschillende beveiligingstechnologieën van uiteenlopende fabrikanten integreert in één gebruiksvriendelijke applicatie. Dit systeem biedt beheer voor toegang, inbraakbeveiliging, camerabewaking, klimaatregeling, en meer, allemaal vanuit een centrale database. Dit maakt het mogelijk om alle geïntegreerde technologieën intuïtief en efficiënt te beheren.

Sinds de oprichting is Gamanet uitgegroeid tot een wereldwijde speler met een sterke aanwezigheid in verschillende regio’s, waaronder Centraal- en Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit, wat de kern vormt van hun C4-systeem en de dienstverlening aan klanten.

Gamanet werkt samen met meer dan 350 partners wereldwijd en heeft haar C4-systeem geïmplementeerd in meer dan 60 landen. Deze partners zijn actief in de beveiligingssector en bieden uitgebreide oplossingen aan klanten. Het bedrijf ondersteunt hen met verkoop, technische assistentie, projectondersteuning en trainingen, om zo de hoogste kwaliteitsnormen te waarborgen.

Het C4-systeem onderscheidt zich door de mogelijkheid om zowel nieuwe als reeds geïnstalleerde apparaten te integreren en te beheren, waardoor een uniforme en efficiënte beveiligingsoplossing wordt geboden. Gamanet’s toewijding aan innovatie en klanttevredenheid komt tot uiting in hun voortdurende ontwikkeling en verbetering van het systeem, zodat het blijft voldoen aan de wereldwijde eisen van de beveiligingsmarkt.

Met een professioneel team van ontwikkelaars, verkoopvertegenwoordigers en ondersteunend personeel, zet Gamanet zich in voor het leveren van hoogwaardige en betrouwbare beveiligingsoplossingen. Hun visie is om een stabiele en betrouwbare partner te zijn in de mondiale beveiligingsmarkt, door middel van creatieve ontwikkeling en persoonlijke benadering van elke klant en project.

C4 – PSIM Software

De C4-software van Gamanet is een geïntegreerd systeem ontworpen voor het beheer van gebouwgebonden technologieën, met name op het gebied van fysieke beveiliging. Het systeem valt onder de categorieën Physical Building Security Integration Management (PSIM) en Identity, Credential, and Access Management (ICAM). C4 kenmerkt zich door een open architectuur die dynamische uitbreiding van nieuwe functionaliteiten mogelijk maakt op basis van klantbehoeften. Het biedt integratie met andere informatiesystemen zoals HR-systemen en Active Directory.

Het C4-systeem vervangt de oorspronkelijke software van de leverancier en biedt centraal beheer van alle aangesloten apparaten. Dit betekent dat beheerders slechts één monitor en software nodig hebben, wat kostenbesparend is bij wijzigingen zoals herindeling van kantoren. Het systeem verzamelt informatie van alle aangesloten apparaten in een centrale database, wat een grote bron van informatie biedt voor rapportage en veiligheidsanalyse. Daarnaast biedt het systeem 24/7 monitoring van de technische en beveiligingsstatus van de apparaten, evenals de mogelijkheid om apparatuur via commando’s te beheren.

Gamanet C4 integreert diverse systemen

Een belangrijk kenmerk van C4 is het centraal beheer van toegangsauthorisaties voor toegangscontrole- en alarmsystemen. De Transformers-generatie introduceert volledige apparaatconfiguratie direct vanuit het C4-systeem. Het is een multi-user systeem dat zeer precieze instelbare permissierechten biedt, waardoor functies eenvoudig kunnen worden toegewezen aan verschillende gebruikersrollen, zoals beveiligingsmanagers en receptiepersoneel. Het systeem ondersteunt ook de integratie van gebouwbeheertechnologieën zoals verlichting, airconditioning en verwarming.

C4 is schaalbaar en modulair, waardoor het systeem geschikt is voor grote aantallen locaties en het beheer van een groot aantal mensen en toegangsrechten binnen één oplossing. Het systeem biedt geen licentiekosten voor het aantal gebruikers, wat klanten in staat stelt om zoveel operators te betrekken als nodig is zonder extra kosten. De prijs van het product is gebaseerd op het aantal beheerde apparaten en de gebruikte functionaliteiten.

Gamanet brengt elk jaar een nieuwe versie van het C4-systeem uit, met technische ondersteuning voor elke versie gedurende twee jaar. Gedurende deze periode worden servicepacks geleverd om gemelde fouten te verhelpen. Klanten krijgen een jaar garantie vanaf de installatiedatum van het systeem. Bij aankoop van het C4-systeem hebben klanten recht op alle nieuwe versies die datzelfde jaar door Gamanet worden uitgebracht. Na dat jaar hebben klanten de optie om te kiezen tussen een eenmalige upgrade of een abonnement voor regelmatige toegang tot nieuwe versies tegen gereduceerde prijzen.

C4 is de ideale keuze voor klanten die een oplossing zoeken die door hun huidige leverancier kan worden geïnstalleerd, met beveiligingsapparaten van verschillende fabrikanten en de behoefte aan centraal beheer van werknemers en hun toegang.

Voordelen van C4

De C4-software biedt aanzienlijke voordelen voor gebruikers op het gebied van gebouwbeveiliging. Een belangrijk voordeel is dat het systeem eenvoudig aanpassingen kan verwerken na bouwkundige aanpassingen, dankzij een slimme directory die de visualisatie biedt van specifieke delen van een gebouw en onderliggende systemen. Deze directory maakt het mogelijk om snel en efficiënt wijzigingen door te voeren van rechten en instellingen, zelfs van hele groepen tegelijk, zelfs door medewerkers met alleen basale kennis ven beveiliging.

Het C4-systeem vereenvoudigt het centraal beheer van medewerkers en andere personen binnen de organisatie. Alle toegangsrechten kunnen binnen één applicatie worden beheerd, wat de administratieve last vermindert en de efficiëntie verhoogt. Het systeem zorgt automatisch voor de invulling van technische details, zoals tot welke deuren toegang verkregen kan worden via een persoonsgebonden kaart, vingerafdruk of PIN-code.

Een ander voordeel is de uniformiteit in beheer en controle van verschillende beveiligingssystemen van diverse fabrikanten, allemaal op één scherm. Dit vereenvoudigt de werkzaamheden van security operators en het vermindert de kans op fouten. Het systeem biedt een centrale weergave van alle apparaten, waardoor ingenieurs en operators dezelfde informatie kunnen gebruiken om apparaten te configureren, beheren en monitoren.

Het C4-systeem verzamelt uitgebreide informatie van alle aangesloten apparaten en gebruikersactiviteiten, wat essentieel is voor rapportage en beveiligingsanalyse. Deze informatie wordt op een duidelijke en eenvoudige manier aan de gebruikers gepresenteerd, afhankelijk van hun specifieke behoeften op dat moment.

Bij een beveiligingsincident biedt de gecentraliseerde en uniforme aanpak van het C4-systeem operators snel toegang tot alle relevante informatie, inclusief live camerabeelden. Dit helpt hen om snel en accuraat de situatie te beoordelen en passende maatregelen te nemen. Na het incident kunnen operators alle acties registreren in het incidentbeheer-module voor toekomstige analyse.

Het systeem zorgt ervoor dat alle gebeurtenissen op de aangesloten apparaten in de juiste volgorde worden gesynchroniseerd, wat een volledig en nauwkeurig beeld geeft van hoe een incident is verlopen. Dit omvat ook videobeelden van gebeurtenissen, die direct kunnen worden opgevraagd op basis van tijdstempels, waardoor een uitgebreide evaluatie van de beveiligingssituatie mogelijk is.

Gamanet C4 grafische weergave

Een uniek systeem

Het beheer van beveiligingssystemen wordt vaak uitgevoerd met afzonderlijke software voor elk systeem, wat leidt tot gescheiden configuratie, administratie en training. C4 integreert deze systemen in één softwareoplossing, wat zorgt voor een gecentraliseerd beheer en controle.

Het C4-systeem biedt complete configuratie en audit trails binnen één softwarepakket, wat monitoring en controle via een uniforme cliënt mogelijk maakt. Het ondersteunt de integratie van beveiligingstechnologieën van meer dan 100 fabrikanten en biedt multi-user management via internet.

C4 biedt centraal beheer van kaarten, codes en toegangsrechten, beschermt investeringen door integratie van bestaande technologieën en systemen, en vermindert operationele kosten. Het systeem vereenvoudigt training en vereist geen gedetailleerde technische kennis van de gebruiker. Daarnaast biedt het snelle en gemakkelijke toegang tot geschiedenis en data, en synchroniseert het aangesloten apparaten in tijd.

C4 hanteert een licentiebeleid zonder beperkingen op het aantal gebruikers of werkstations. De licentiekosten zijn gebaseerd op functionaliteit en het aantal aangesloten apparaten. Er is een jaarlijkse nieuwe versie van het product, met functies die het meest worden gevraagd door partners en klanten, en een garantie van twee jaar met gratis servicepacks voor foutoplossingen.

Gamanet biedt integratie van nieuwe apparaten zonder ontwikkelingskosten als er verkoop verwacht wordt die de integratiekosten dekt. Het ontwikkelingsproces omvat kwaliteitstesten, het maken van een integratiehandleiding en het bieden van training en technische ondersteuning tijdens de implementatie.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , .