Sieza PERIDECT+

Perimeterbeveiliging PERIDECT+ verkrijgbaar bij Explicate

Sieza is een bekende traditionele fabrikant van beveiligingssystemen die sinds 1991 actief is op de markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in perimeterbeveiligingssystemen en biedt oplossingen voor de beveiliging van kritieke infrastructuren zoals elektriciteitscentrales, gevangenissen, luchthavens (zowel civiel als militair), fabrieken, winkelcentra en residentiële villa’s. Het PERIDECT+ systeem wordt inmiddels toegepast in meer dan 50 landen.

Sieza en Explicate zijn overeengekomen dat Explicate zal optreden als distributeur van het PERIDECT+ systeem. De voorbereiden, waaronder opleidingen, zijn daartoe inmiddels gestart. Het systeem zal vanaf komende maand beschikbaar zijn.

Kennismaking met PERIDECT+

Het PERIDECT+ perimeter detectiesysteem is ontworpen om een gebied (met specifieke objecten in dat gebied) te beschermen tegen onbevoegde toegang. Het systeem kan worden geïnstalleerd op verschillende soorten omheiningen, zoals traditioneel gaas, gelaste draadpanelen, metalen platen en decoratieve hekken. Er is ook een vandaalbestendige versie beschikbaar, die beter bestand is tegen beschadiging, en een verborgen versie die in de palen van de omheining kan worden geïnstalleerd of onder de grond, bijvoorbeeld onder detectieplaten.

Het PERIDECT+ systeem detecteert trillingen veroorzaakt door pogingen om de omheining te doorbreken, zoals klimmen, snijden of onder de omheining kruipen. Het maakt gebruik van “Differential Logic”, wat valse alarmen door weersomstandigheden zoals regen, wind, hagel en bliksem aanzienlijk vermindert. Dit zorgt ervoor dat het systeem betrouwbaar blijft werken onder diverse weersomstandigheden zonder dat handmatige of automatische aanpassing van de gevoeligheid nodig is.

De programmeerbare uitgangen van PERIDECT+ kunnen worden aangesloten op allerlei standaard beveiligingspanelen, waarbij detectorgroepen in relevante uitgangen worden gecombineerd om alarmsituaties per zone te detecteren. Daarnaast kan het systeem worden geïntegreerd met visualisatiesoftware, wat de precieze locatie van een inbraak weergeeft en communicatie met andere systemen mogelijk maakt.

Het systeem heeft verschillende kenmerken die de installatie en betrouwbaarheid verbeteren, zoals modulaire opbouw, galvanische scheiding van detectielijnen voor verbeterde storingsbestendigheid en symmetrische aansluiting van detectoren voor eenvoudige installatie zonder polariteitsproblemen. Bovendien kunnen er tot 500 detectoren per lijncontroller worden aangesloten, waardoor grote perimeters eenvoudig beveiligd kunnen worden.

In geval van communicatieonderbreking neemt een back-up controller de controle over, waardoor de werking van de detectielijn gewaarborgd blijft, zelfs bij lijnonderbrekingen of kortsluitingen. Dit zorgt voor een betrouwbare en continue beveiliging van de perimeter.

Meer informatie is te vinden op de website van Sieza.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen als u vragen heeft of nu al meer wilt weten over de mogelijkheden van PERIDECT+.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , .