suprema kennismaking

De sterkte van Suprema BioStar 2 Toegangscontrole

Wie is Suprema

Suprema is een wereldwijd erkende leider in beveiligingstechnologie, gespecialiseerd in biometrische oplossingen en toegangscontrolesystemen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en geavanceerde technologieën die bedrijven helpen hun beveiligingsniveau te verhogen. Suprema richt zich sterk op onderzoek en ontwikkeling en blijft daarmee vooroplopen in de industrie.

Suprema’s uitgebreide portfolio omvat biometrische toegangscontrolesystemen, tijdregistratie oplossingen, live vingerafdrukscanners, mobiele authenticatie oplossingen en modules voor embedded fingerprint scanning.

De oplossingen van Suprema zijn geschikt voor diverse sectoren, variërend van kleine bedrijven tot grote multinationals. Meer dan 1,5 miljoen installaties maken gebruik van Suprema apparatuur en die systemen worden gebruikt door meer dan 1 miljard mensen in meer dan 140 landen.

Maak kennis met BioStar 2

BioStar 2 is het belangrijkste platform van Suprema en biedt een uitgebreide oplossing voor toegangscontrole, tijdregistratie en bezoekersbeheer. Het platform is web-gebaseerd en kan zowel lokaal als in de cloud worden beheerd. Het BioStar 2 platform beschikt over diverse SDK’s en API’s, wat een naadloze integratie met andere systemen en apparaten mogelijk maakt. Dit zorgt voor een efficiënter beheer van de beveiligingsinfrastructuur en stelt organisaties in staat hun systemen eenvoudig aan te passen aan hun specifieke behoeften. BioStar 2 biedt een complete en gebruiksvriendelijke oplossing die zowel gecentraliseerde als gedistribueerde systemen ondersteunt.

Voordelen van BioStar 2

Een van de grootste voordelen van BioStar 2 is de flexibiliteit en schaalbaarheid van het systeem. Het platform ondersteunt zowel gecentraliseerde als gedistribueerde systemen, waardoor gebruikers het systeem kunnen configureren naar hun specifieke eisen. BioStar biedt geavanceerde functies voor toegangscontrole, zoals deur-, lift- en zonebeheer, en real-time monitoring via de mobiele app. Deze functies maken het mogelijk om de beveiliging op meerdere niveaus te beheren en snel te reageren op incidenten.

Daarnaast is BioStar 2 zeer kostenefficiënt dankzij de lage installatie- en onderhoudskosten. Het gebruik van eenvoudige bedrading en gedistribueerd beheer vermindert de complexiteit en kosten van het systeem aanzienlijk. BioStar biedt ook een hoge mate van beveiliging door alle persoonlijke gegevens te versleutelen en te voldoen aan de ISO 27001 en ISO 27701 normen voor informatiebeveiligingsbeheer. Dit helpt organisaties om aan de regelgeving te voldoen en de vertrouwelijkheid van gevoelige gegevens te waarborgen.

Mobile Access

Een van de meest innovatieve functies van BioStar 2 is de ondersteuning van mobiele toegang via Suprema Mobile Access. Deze oplossing maakt gebruik van BLE (Bluetooth Low Energy) en NFC (Near Field Communication) om veilige en contactloze communicatie tussen smartphones en kaartlezers mogelijk te maken. Met Suprema Mobile Access kunnen gebruikers hun smartphones als toegangskaart gebruiken, wat niet alleen het gemak verhoogt, maar ook de behoefte aan fysieke toegangskaarten vermindert.

De mobiele oplossing van Suprema maakt het mogelijk om toegangsrechten op afstand te beheren en toe te kennen. Gebruikers kunnen hun toegangsrechten ontvangen via e-mail, zonder dat ze zich apart hoeven te registreren voor een portaal. Dit verhoogt de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het toegangsbeheer aanzienlijk. Bovendien zorgt de beveiligde communicatie via AES-encryptie ervoor dat alle gegevensbeschermd zijn, wat de algehele beveiliging van het systeem versterkt.

Identificatie-apparatuur

FaceStation F2 met camera persp

Suprema biedt een breed scala aan identificatie-apparatuur die naadloos integreert met het BioStar-platform. Dit omvat geavanceerde biometrische apparaten zoals vingerafdruk- en gezichtsherkenningsterminals. Voor gezichtsherkenning zijn er bijvoorbeeld de FaceStation 2 en de FaceStation F2, die uitzonderlijke prestaties en nauwkeurigheid bieden. Voor vingerafdrukherkenning zijn er apparaten zoals de BioStation 2 en de BioStation A2, die betrouwbare en snelle verificatie mogelijk maken.

Daarnaast biedt Suprema ook diverse RFID-apparaten, zoals de XPass S2 en de XPass D2, die robuuste prestaties leveren in zowel binnen- als buitenomgevingen. Deze apparaten ondersteunen verschillende kaarttechnologieën, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn in diverse situaties. De brede selectie aan apparatuur zorgt ervoor dat organisaties altijd de juiste oplossing kunnen vinden voor hun specifieke behoeften, of het nu gaat om eenvoudige toegangscontrole of complexe beveiligingssystemen.

Met het BioStar 2 platform biedt Suprema een uitgebreide en flexibele oplossing voor toegangscontrole en beveiligingsbeheer. Dankzij de geavanceerde functies, lage kosten en hoge mate van beveiliging is het een uitstekende keuze voor organisaties die hun beveiligingsinfrastructuur willen verbeteren en moderniseren. De toevoeging van mobiele toegang en geavanceerde identificatie-apparatuur maakt het systeem nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker.

Overeenkomsten en verschillen

Supreme XPass 2 familie

De apparaten van Suprema, waaronder BioStation 3, BioEntry, FaceStation, XPass en X-Station, delen een aantal gemeenschappelijke kenmerken, maar onderscheiden zich ook door hun specifieke functies en toepassingen.

Alle apparaten zijn ontworpen om naadloos te integreren met het BioStar 2 platform, wat zorgt voor een gecentraliseerd beheer van beveiligingssystemen. Ze bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals dataversleuteling en voldoen aan strenge informatiebeveiligingsnormen, zoals ISO 27001. Daarnaast ondersteunen ze netwerkconnectiviteit via TCP/IP, waardoor ze eenvoudig in bestaande IT-infrastructuren kunnen worden geïntegreerd. Hun gebruiksvriendelijke interfaces maken ze eenvoudig te configureren en te gebruiken, ongeacht de specifieke toepassing.

BioStation 3 is een geavanceerde multimodale identificatieterminal die zowel vingerafdrukken als gezichtsherkenning ondersteunt. Dit apparaat is geschikt voor grote organisaties dankzij zijn hoge capaciteit voor gebruikers- en templatebeheer. Het biedt ook geavanceerde functies zoals videologging en uitgebreide rapportagemogelijkheden voor tijdregistratie en aanwezigheid.

BioEntry is compacter en ontworpen voor eenvoudige installaties, met een focus op vingerafdrukherkenning. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waar de ruimte beperkt is en waar kostenbesparing een belangrijke rol speelt. Hoewel het minder duur is dan de geavanceerdere BioStation-modellen, biedt BioEntry betrouwbare biometrische beveiliging.

FaceStation is gespecialiseerd in gezichtsherkenning en biedt zeer hoge nauwkeurigheid en snelheid. Dit maakt het bijzonder geschikt voor omgevingen waar contactloze toegang essentieel is, zoals in de gezondheidszorg. FaceStation ondersteunt ook multimodale biometrische opties, waaronder RFID-kaarten, en kan complexe toegangscontrolefuncties aan.

XPass richt zich voornamelijk op RFID-technologie voor toegangscontrole. Dit apparaat is robuust en weerbestendig, waardoor het geschikt is voor buiteninstallaties. Het is eenvoudig te installeren en te onderhouden, met een focus op basisfunctionaliteit voor toegangscontrole.

X-Station 2 biedt veelzijdigheid door zowel RFID- als vingerafdrukherkenning te ondersteunen. Met een touchscreen-interface biedt het een intuïtieve gebruikerservaring en ondersteunt het uitgebreide toegangscontrole- en tijdregistratiefuncties. X-Station is daarmee geschikt voor diverse omgevingen waar multifunctionele capaciteiten en gebruiksgemak belangrijk zijn.

In conclusie bieden de apparaten van Suprema verschillende functies en specificaties die afgestemd zijn op uiteenlopende beveiligingsbehoeften. De BioStation 3 en FaceStation zijn ideaal voor grote, complexe omgevingen met behoefte aan geavanceerde biometrische functies. BioEntry is geschikt voor kleinere, kostenbewuste installaties, terwijl XPass robuustheid en eenvoud biedt voor buiteninstallaties. X-Station combineert veelzijdigheid en gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse toepassingen. Deze variëteit aan producten stelt organisaties in staat om de meest geschikte oplossing te kiezen op basis van hun specifieke behoeften en omgevingsvereisten.

Authorized Partner

Explicate is Autjorized Parner van Suprema en één van de twee officiële distributeurs. We kunnen u daarom tegen de scherpste prijs en met goede service het Suprema portfolio aanbieden.

Meer weten? Afspraak maken? Neem contact met ons op.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , .