Suprema Toegangscontrole

Klaar voor de toekomst met Suprema toegangscontrole

Een toegangscontrolesysteem kiezen is voor veel organisaties geen gemakkelijke opgave. Waar moet je precies op letten? Het gaat vaak om complexe systemen met software, controllers, kaartlezers, sloten en andere onderdelen. De installatie en ingebruikname vergen veel inspanning en investering in tijd en geld. Beslissingen over aankoop en inrichting hebben vele jaren invloed op de effectiviteit en gebruikerservaring. En organisaties veranderen en ook het beveiligingsbeleid verandert dan vaak mee. Een toegangscontrolesysteem moet niet niet alleen vandaag goed functioneren, maar ook in de toekomst.

Suprema is toekomstbestendig

Gelukkig is het portfolio van Suprema op het gebied van toegangscontrole uitermate toekomstbestendig. Of het nu gaat om een biometrisch product als de Suprema Biostation 3, de Xpass 2 kaartlezers, de CoreStation controllers of de BioStar 2 toegangscontrolesoftware, de complete productlijn van Suprema maakt gebruik van de laatste stand van techniek, maar is ook gebaseerd op gedegen en goed doordacht productontwerp. Een investering in Suprema producten is een investering in de toekomst. We geven een paar voorbeelden.

Mobile Access

Bijna alle producten van Suprema ondersteunen meerdere vormen van identificatietechnologie. Zo ondersteunen alle biometriestations ook het lezen van diverse soorten toegangspassen (RFID). Maar wist u dat alle kaartlezers en biometrische apparatuur van de laatste generatie ook zijn voorbereid om Mobile Access te ondersteunen? Uk kunt er op elk moment voor kiezen om voortaan medewerkers ook met hun smartphone toegang te verlenen tot uw gebouw en de ruimtes in het gebouw.

Suprema Airfob Patch

Airfob Patch

Heeft u nog veel oudere kaartlezers geïnstalleerd voor uw MIFARE passen en wilt u deze kaartlezers niet vervangen? Ook daarvoor heeft Suprema iets slims bedacht. De Suprema Airfob Patch is een klein apparaat met een kleeflaag. Het apparaatje wordt gevoed door het RF-veld van de kaartlezer en heeft dus geen eigen voeding of een batterij nodig. Het apparaat herkent de virtuele toegangspas op smartphones (met BLE) en geeft via het RF-veld de virtuele pasgegevens door. De kaartlezer denkt dat er een normale MIFARE pas wordt aangeboden. Zelfs oudere systemen worden zo toekomstbestendiger.

Meegroeiend systeem

De webgebaseerde BioStar 2 software voor toegangscontrole is eenvoudig en doeltreffend in gebruik. De zeer concurrerende licentiekosten zijn gebaseerd op het aantal aangesloten deuren en er zijn geen verborgen kosten. Het systeem is vrijwel onbeperkt uit te breiden en groeit zodoende mee met uw organisatie. Wilt u in een later stadium andere functies toevoegen, zoals tijdregistratie (time & attendance) of bezoekersbeheer (visitor management), dan kan dat. Uiteraard is integratie met andere systemen (Nedap, Paxton, Genetec, Milestone, etc) ook mogelijk.

De beste biometrische prestaties

Van oorsprong is Suprema gespecialiseerd in biometrie. In eerste instantie ging het daarbij om vingerafdruklezers en later is daar gezichtsherkenning bijgekomen. Door jarenlange praktijkervaring te combineren met voortdurende innovatie en ontwikkeling, leveren de lezers van Suprema de best mogelijke prestaties. Bovendien zijn alle apparaten intrinsiek veilig ontworpen en dus in te zetten in high security omgevingen. En zelfs op veel privacy-gerelateerde vragen (AVG/GDRP) heeft Suprema een goed antwoord.

Het juiste beveiligingsniveau

Bijna alle apparaten van Suprema zijn voorzien van een UTP aansluiting, communiceren over IP en zijn via PoE te voeden. Ze communiceren desgewenst rechtstreeks met een BioStar 2-server en besparen zo veel onnodige bekabeling. Maar uiteraard is dat niet altijd gewenst, vooral als het apparaat zich in een publieke of onveilige zone bevindt. In dat geval biedt Suprema de mogelijkheid om kaartlezer of biometriestation op een veilige manier te verbinden met een CoreStation controller of een Secure I/O module, die vervolgens op hun beurt weer de deur open sturen.

In de cloud, maar dan anders

Wilt u op afstand toegang tot de BioStar 2 software, maar heeft u liever niet dat gevoelige persoonsgebonden data en uw toegangscontrolegegevens ergens in de cloud worden opgeslagen? Daarvoor heeft Suprema in de Bio Star 2 software een “Cloud”-optie, waarmee u uw eigen server via een ‘VPN ‘secure tunnel’ ook vanaf een remote netwerk kunt benaderen. Bijvoorbeeld om beheer via de Suprema BioStar 2 Mobile app mogelijk te maken.

U ziet het, het toegangscontroleplatform van Suprema biedt de juiste oplossingen voor vandaag, maar ook voor morgen.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , , .