Cosafe Persbericht

Zweedse marktleider op het gebied van systemen voor crisiscommunicatie komt naar de Benelux

Cosafe is een Zweeds bedrijf dat organisaties helpt de veiligheid van werknemers te bevorderen door ervoor te zorgen dat in crisissituaties de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt en dat medewerkers effectief met elkaar kunnen blijven communiceren, ook als er paniek heerst. Het kosteneffectieve communicatie- en beveiligingsplatform voor het voorkomen en beheersbaarder maken van incidenten is zeer succesvol in de Zweedse markt.

Vandaag de dag wordt Cosafe vertrouwd door duizenden gebruikers in het MKB, grote ondernemingen, gemeenten en scholen. De afgelopen twee jaar zijn honderden beveiligingsmanagers actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Cosafe-platform, wat heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijke, krachtige en klantgerichte oplossing. Een oplossing waarmee grote en kleine organisaties slagvaardig om kunnen gaan met allerlei situaties. Hoewel Zweden nog steeds de grootste markt van het bedrijf is, wordt verwacht dat de omzet in Latijns-Amerikaanse en Europese markten de komende jaren hard zal groeien.

Cosafe maakt vandaag bekend dat het bedrijf een nieuw hoofdstuk ingaat met de uitbreiding naar Nederland, België en Luxemburg.

Cosafe heeft een agentuurovereenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Explicate, waarmee Explicate gerechtigd is om Cosafe in de Benelux te vertegenwoordigen. “We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met Cosafe. Cosafe heeft een indrukwekkende staat van dienst in Zweden bij veel organisaties”, zegt Maarten Mijwaart, MD van Explicate. “Als zich een beveiligings- of veiligheidsincident voordoet in een organisatie, kan het personeel doeltreffend collectief en individueel worden geïnformeerd over de situatie en zijn betrouwbare communicatiekanalen tussen de juiste mensen beschikbaar om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en het incident zoveel mogelijk beheersbaar wordt gemaakt.”

“De klanten waarderen ons gebruiksvriendelijke platform, dat is ontworpen met eenvoud en overzichtelijkheid als uitgangspunten. Gebruikers maken zich het systeem in minder dan een uur eigen en beheerders worden in minder dan een dag opgeleid. Cosafe is zo eenvoudig als het maar kan”, benadrukt Alexis Nicou, CEO van Cosafe.

“Bij een kritieke gebeurtenis, zoals een ongeval, dreiging, geweld, cybercrime, mediacrisis of extreem weer, kunnen onze klanten eenvoudig en snel communiceren. De juiste informatie wordt op het juiste moment naar de juiste persoon gestuurd, waardoor leidinggevende snel weer de controle krijgen en crisisbeheersingsactiviteiten kunnen aansturen, ongeacht hun locatie. Onze klanten voelen zich veiliger, goed voorbereid en veel beter in staat om de nadelige effecten van een kritieke gebeurtenis tot een minimum te beperken, zegt CEO Alexis Nicou. “De eerste stap in onze internationale expansie was de succesvolle opening van ons kantoor in Brazilië voor de Latijns-Amerikaanse markt. We zijn zeer verheugd dat we onze service nu ook aan nieuwe klanten in de Benelux kunnen aanbieden.”

Zie voor meer informatie: https://cosafe.com

Geplaatst in Berichten.