Carrida Plate-i Dome

Nieuwe kentekencamera van Carrida Technologies: Plate-i Dome

Onze Duitse partner Carrida Technologies heeft onlangs aangekondigd een tweede kentekencamera toe te voegen aan haar Plate-i familie van kentekencamera’s: De Plate-i Dome.

De oorspronkelijke Plate-i kentekencamera kenmerkte zich door de combinatie van een krachtige ANPR engine van Duitse makelij op een kleine, maar robuuste “bullet”-camera van Taiwanese herkomst. De resulterende kentekencamera, ook bekend van Kentekenlezer.nl, bleek een goed uitgeruste camera voor toepassingen en beveiliging. Mede door de scherpe prijs wint de camera momenteel snel aan populariteit.

Carrida Technologies heeft daarom besloten op de ingeslagen weg door te gaan en een nieuwe camera aan het assortiment toe te voegen: De Plate-i Dome. Deze camera in “Dome”-behuizing gebruikt dezelfde krachtige AI-gebaseerde engine voor kentekenherkenning als de oorspronkelijke Plate-i. Maar het model maakt de camera geschikt om direct op plafonds gemonteerd te worden, waardoor de camera vandaalbestendig is. Uiteraard kan de camera met een montagebeugel ook aan de muur worden gemonteerd.

Door deze behuizing heeft de camera een flexibel te richten lens, die eenvoudig manueel gericht kan worden op het gebied waar kentekens gelezen moeten worden. Daarnaast heeft de camera een ingebouwde zoom-functie waardoor de ANPR-camera een ongekend bereik heeft. De camera ondersteunt leesafstanden van 1 tot en met 16 meter. De ANPR-camera kan daardoor in voorraad worden gehouden en zonder vertragingen ingezet worden op uw projecten.

Verder heeft de camera alle bekende functies aan boord van de Carrida engine. Met een browser kan de camera worden benaderd. De engine ondersteunt alle Europese landen. De communicatie vanaf de camera is eenvoudig in te stellen. Beelden kunnen worden verstuurd of lokaal opgeslagen. De camera beschikt over alle kenmerken die men van een moderne kentekenlezer mag verwachten.

De camera is een welkome aanvulling op het assortiment. De Plate-i is een krachtige en voordelige kentekencamera. De Plate-i Dome kan worden ingezet in situaties waarin de camera buiten bereik van kwaadwillende moet worden gehangen of waarin een hogere snelheid of een grotere afstand overbrugd moet worden.

Explicate zal de camera voor het eerst laten zien op het FireSafety & Security Event in Den Bosch op 10 en 11 april 2024.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , .