Plate-i - Dome - Dragon

De beste kentekencamera voor elke situatie

Kentekenherkenning is al jaren bezig met een flinke opmars. Door de vele voertuigen in onze wereld, zijn er ook veel toepassingen waarbij het belangrijk is dat auto’s, vrachtwagen en ander gemotoriseerd verkeer snel en nauwkeurig herkend worden. Of het nu gaat om toegangscontrole, parkeerbeheer, handhaving, verkeerskundige analyses of een andere toepassing: Een kentekencamera of kentekenlezer is een handig hulpmiddel om het bijbehorende proces van voertuigidentificatie zonder problemen te laten verlopen.

Het Duitse bedrijf Carrida Technologies, al vele jaren een specialist in visuele beeldanalyse en verwerking, heeft zich toegelegd op het ontwikkelen en aanbieden van effectieve oplossingen voor kentekenherkenning en voertuigidentificaties. Het bedrijf levert software voor kentekenherkenning, OEM-modules om zelf kentekencamera’s samen te stellen, maar ook complete kentekencamera’s waarbij zowel de engine voor herkenning van kentekens en voertuigen, als de software interface om de camera te configureren op het apparaat zelf is ondergebracht. Met een browser kan de kentekenlezer worden benaderd en geconfigureerd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het instellen van de koppelingen en berichten die vanaf de camera moeten worden verstuurd (serieel of over IP), het definiëren van de zogenaamde zone of interest, het bepalen welke beelden waar moeten worden opgeslagen, het beheer van gebruikers, het instellen van een whitelist en nog veel meer.

Toepassingen

Kentekencamera’s worden op veel verschillende plaatsen en voor veel verschillende toepassingen ingezet. Toegangsverlening tot bedrijventerreinen of parkeergebouwen. Registratie van bussen bij vertrek en aankomst op stations. Snelle toegang van ambulances tot de eerste hulp. Het handhaven van snelheidsovertredingen. Het herkennen van elektrische auto’s bij laadstations. Het aantal toepassingen is eindeloos.

Voor elk van deze toepassingen worden bepaalde eisen aan de kentekencamera gesteld. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de benodigde leesafstand, de omvang van het leesgebied, de snelheid van lezen, de noodzaak om merk, model en kleur van het voertuig te kunnen herkennen en andere wensen en eisen.

Carrida Technologies levert daarom drie verschillende kentekenlezers, elk met eigen unieke eigenschappen. Maar alle drie hebben ze gemeen dat ze de laatst beschikbare AI technologie inzetten voor detectie en het lezen van kentekenplaten, dat ze eenvoudig te configureren zijn vanuit een browser en dat ze prijstechnisch veel voordeel bieden. We stellen ze kort aan u voor:

CARRIDA Plate-i

De CARRIDA Plate-i is ondergebracht in een zogenaamde bullet-camera van Taiwanese makelij. De camera heeft een krachtige processor die de moderne OCR-engine van Carrida zonder problemen laat draaien. De kentekenlezer is geoptimaliseerd voor toepassingen als parkeerbeheer en toegangscontrole. De leesafstand is 1,5 tot 7 meter. De camera leest kentekens van voertuigen voor een slagboom of bij lage snelheid. De camera kent verder alle functies die u van een moderne camera mag verwachten (whitelists, streaming, lokale en remote opslag van data en gegevens, IP en RS485 interface, relays, etc. De camera kan standalone werken, maar ook eenvoudig worden aangesloten op systemen van derde partijen voor toegangscontrole of registratie. De camera is uiterst scherp geprijsd en daarom een uitstekend alternatief voor duurdere Europese concurrenten of Aziatische concurrentie.

CARRIDA Plate-i Dome

Plate-i-Dome-150x150

De Plate-i Dome gebruikt hetzelfde hardware-platform als de Plate-i. De kentekenlezer kan worden ingezet voor langzaam rijdende voertuigen en zal dan betrouwbaar en accuraat kentekens lezen uit elk Europees land, net als de Plate-i. Er zijn echter ook een aantal grote verschillen. Ten eerste is de engine ondergebracht in een robuuste dome-behuizing. De camera kan daardoor eenvoudig op plafond of muur worden gemonteerd. De lens kan vervolgens mechanisch gericht worden op het gewenste leesgebied. De camera ondersteunt een afstand tot wel 20 meter, waardoor deze eenvoudig buiten bereik van vandalen geplaast kan worden. Bovendien heeft de camera een zoom-functie, waardoor deze qua “Best Focus” ingesteld kan worden voor elke gewenste leesafstand. De Plate-i Dome camera is zeer scherp geprijsd, de prijs ligt iets hoger dan die van de Plate-i.

CARRIDA Dragon+

De Dragon+ is klein van formaat, vergelijkbaar met een credit card. Maar de camera is speciaal ontworpen voor kentekenherkenning en is ongekend krachtig. Zelfs met snelheden tot wel 300 km/u (met externe trigger) weet deze camera kentekens te herkennen. Ook als het gaat om herkenning van merk, model en kleur werkt deze camera zeer nauwkeurig. De robuuste en waterdichte behuizing (IP67) zorgt ervoor dat de camera eenvoudig overal ingezet kan worden. De camera is beschikbaar in drie varianten, qua configuratie geoptimaliseerd voor diverse leesafstanden (8m, 16m, 20m). Als u een camera zoekt die onder alle omstandigheden en ook bij hogere snelheden de meest betrouwbare performance laat zien, dan is de Dragon+ de beste optie.

De keuze is aan u…

Zoekt u een camera voor relatief korte afstand (tot 7m) en relatief lage snelheid, zoals bijvoorbeeld bij een slagboom? En is een scherpe prijs belangrijk? Dan is de Plate-i de beste keuze.

Wilt u meer flexibiliteit voor het plaatsen van de camera en dus een langere leesafstand ondersteunen, maar is de snelheid van voertuigen niet hoog? Wilt u dat de camera een zoom-functie heeft, zodat u zelf de optimale leesafstand kunt instellen? Dan is de Plate-i Dome een goede keuze.

Wilt u ook bij hogere snelheden en in moeilijker omstandigheden betrouwbaar kentekens lezen en eventueel merk, model en kleur van voertuigen herkennen? Dan is de Dragon+ de beste optie.

Alle camera’s zijn in de Benelux verkrijgbaar via Explicate.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , .