Fidelix Lansen Systems

Draadloze sensoren van Lansen Systems toegevoegd aan portfolio van Fidelix

Explicate is verheugd aan te kondigen dat onze partner Fidelix haar portfolio heeft uitgebreid met de innovatieve producten van Lansen Systems, een dochteronderneming van Fidelix. Dit betekent dat wij nu nog beter in staat zijn om geavanceerde oplossingen voor gebouwbeheer en monitoring te bieden aan onze klanten in Nederland en Duitsland.

Lansen Systems staat bekend om zijn geavanceerde draadloze technologieën die speciaal zijn ontworpen voor het monitoren en beheren van gebouwomgevingen. Hun producten zijn gebouwd op open standaarden zoals het Open Metering System (OMS) en Wireless M-Bus. Dit zorgt ervoor dat de oplossingen van Lansen naadloos kunnen integreren met systemen van verschillende fabrikanten, wat een hoge mate van flexibiliteit en interoperabiliteit biedt.

De sensoren van Lansen, waaronder CO₂-sensoren, temperatuursensoren en luchtkwaliteitsensoren, spelen een cruciale rol in het optimaliseren van binnenklimaten. Door nauwkeurige en betrouwbare metingen mogelijk te maken, kunnen deze sensoren bijdragen aan een betere ventilatie en energiebeheer in gebouwen. Dit resulteert niet alleen in een gezondere leefomgeving, maar ook in aanzienlijke energiebesparingen.

Daarnaast maakt Lansen gebruik van diverse draadloze communicatietechnologieën zoals LoRaWAN en MIOTY. Deze technologieën staan bekend om hun langeafstandscommunicatie en lage energieverbruik, waardoor ze ideaal zijn voor Internet of Things (IoT)-toepassingen in gebouwbeheer. NFC-technologie wordt ook ingezet voor eenvoudige configuratie en onderhoud van apparaten, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring voor beheerders.

De integratie van Lansen Systems producten met de oplossingen van Fidelix zorgt voor een uitgebreid en schaalbaar systeem voor gebouwbeheer. Fidelix, een pionier in slimme gebouwbeheeroplossingen, biedt een reeks producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van energie-efficiëntie en het verlengen van de levensduur van gebouwen. Hun systemen, die gebaseerd zijn op open interfaces, kunnen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid om aan de specifieke behoeften van verschillende gebouwen en gebruikers te voldoen.

Met deze uitbreiding kan Fidelix klanten nog beter ondersteunen bij het bereiken van hun doelen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. “We zijn er trots op dat we lokale expertise kunnen bieden in combinatie met de geavanceerde technologieën van zowel Lansen Systems als Fidelix. Samen werken we aan de toekomst van slimme, duurzame en efficiënte gebouwbeheeroplossingen“, zegt Maarten Mijwaart van Explicate.

Bezoek onze website en de website van onze partners voor meer informatie over de nieuwe producten en oplossingen die nu beschikbaar zijn via Explicate:

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , .