Cosafe in de Zweedse Opera

De Koninklijke Zweedse Opera kiest voor Cosafe

De Koninklijke Zweedse Opera, het prestigieuze Zweedse podium voor opera en ballet, kan zich beroepen op een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan zijn oprichting door Gustav III in 1773. Het oorspronkelijke operagebouw opende zijn deuren in 1782 en het was ook op deze plek dat de koning zelf een decennium later op tragische wijze werd neergeschoten tijdens een gemaskerd bal. Aan het einde van de 19e eeuw werd het iconische operagebouw in neoklassieke stijl zoals we dat vandaag de dag kennen gebouwd onder auspiciën van Oscar II en geopend in 1898.

Dit respectabele instituut heeft ongeveer 700 mensen uit meer dan 20 verschillende landen in dienst en biedt een veelheid aan voorstellingen, concerten en verrijkende activiteiten voor zowel kinderen als jonge volwassenen.

Waarom Cosafe?

De Koninklijke Zweedse Opera heeft veiligheid en beveiliging op de werkplek hoog in het vaandel staan. In 2019 kreeg Fredrik Kempendahl, als hoofd veiligheid, de taak om de proactieve en planmatige werkwijze van de Opera te digitaliseren. Zijn opdracht was om het crisismanagement te moderniseren met nieuwe hulpmiddelen, die het bestaande systeem moesten vervangen.

Tijdens het inkoopproces zocht de Koninklijke Zweedse Opera naar een oplossing die eenvoud, eenvoudige implementatie en kosteneffectiviteit bood zonder dure hardware nodig te hebben.

Cosafe bood een ideale oplossing omdat de functionaliteit en kostenstructuur van het systeem zeer goed aan te passen zijn aan verschillende organisaties in verschillende stadia. De Koninklijke Zweedse Opera koos voor een gefaseerde implementatie van Cosafe, in eerste instantie voor ongeveer 50 gebruikers, met als doel alle medewerkers Cosafe naadloos te laten integreren in hun dagelijkse routines.

Fredrik Kempendahl legt uit: “Onze uitdaging was om een veelzijdig systeem te vinden dat zowel voor crisismanagement als preventieve maatregelen kon worden ingezet. Bovendien moest het gebruiksvriendelijk en flexibel zijn om voor alle medewerkers toegankelijk te zijn. Dankzij de flexibiliteit van Cosafe kunnen we het systeem aanpassen aan onze specifieke eisen. Zo kunnen we bijvoorbeeld checklists maken en indien nodig direct controles op de werkvloer uitvoeren. Met Cosafe binnen de gehele organisatie wordt tweewegcommunicatie vereenvoudigd, wat een essentieel aspect is van onze veiligheidsactiviteiten.”

Vandaag de dag is Cosafe een integraal onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden, ongeacht de aanwezigheid van het publiek. Het helpt bij:

  1. Systematische brandbeveiliging: Dagelijkse rondes om de brandbeveiligingsprotocollen up-to-date en relevant te houden.
  2. Veiligheid van het publiek: Het waarborgen van de veiligheid van het publiek voor elke voorstelling, het nauwgezet documenteren van de controles van de ruimtes en het aanwijzen van verantwoordelijke personen voor evacuatie, vergemakkelijkt door interactieve checklists die per verdieping worden gedeeld.
  3. Rapportage van incidenten: Het stroomlijnen van het melden van incidenten door het eenvoudig vastleggen van foto’s en het verzenden van berichten, waarbij het management incidenten naadloos kan volgen en beheren binnen de app.
  4. Alarmbeheer: Moeiteloos verzenden en ontvangen van verschillende alarmen, die automatisch worden doorgestuurd naar de juiste ontvangers, zoals podiumwachten met medische training of suppoosten met L-ABC/HLR training.
  5. Realtime overzicht van gebeurtenissen: Documenteren van de huidige situatie voor een uitgebreid real-time overzicht van het verloop van de gebeurtenis.

Resultaten

Concluderend heeft de implementatie van Cosafe opmerkelijke resultaten opgeleverd, zoals bevestigd door Fredrik Kempendahl:

  • Een verhoogd gevoel van veiligheid onder werknemers.
  • Verbeterde beveiliging van evenementen, waardoor informatie tijdig en accuraat wordt verspreid.
  • Aanzienlijke tijdsbesparing, met een besparing van minimaal één uur per dag door een verminderde administratieve werklast.
  • Een intuïtief systeem dat geschikt is voor alle werknemers, ongeacht hun dienstverband, rol of technische vaardigheid. Werknemers kunnen gemakkelijk hun mobiele telefoon gebruiken, wat een gevoel van veiligheid geeft, zelfs in hun vrije tijd, zonder dat ze extra apparatuur nodig hebben. Rapporteren is een eenvoudig en plezierig proces geworden.

Als u ook geïnteresseerd bent in het verbeteren van de veiligheid en beveiliging van uw personeel, boek dan vandaag nog een demo bij ons of neem contact met ons op. We laten u graag vrijblijvend kennis maken met Cosafe!

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , .