Triton kondigt een strategische combinatie aan van Assemblin en Caverion

Triton kondigt een strategische combinatie aan van Assemblin en Caverion

Triton kondigt vandaag haar voornemen aan om haar portfoliobedrijven Assemblin en Caverion samen te voegen tot de nieuw gevormde Assemblin Caverion Group. De combinatie verenigt de krachten en capaciteiten van beide entiteiten, biedt een breder scala aan diensten en biedt duurzame technische oplossingen voor een groter klantenbestand. Na voltooiing zal de Assemblin Caverion Groep actief zijn in tien landen, een jaaromzet genereren van ongeveer EUR 3,8 miljard/SEK 43,5 miljard en ongeveer 21.900 geschoolde werknemers in dienst hebben. De Assemblin Caverion Groep zal een toonaangevende marktleider worden die de meest uitgebreide en geavanceerde oplossingen biedt voor de volledige levenscyclus van de gebouwde omgeving. Fidelix is onderdeel van deze groep.

De nieuwe groep zal zich blijven richten op haar toegewijde medewerkers in alle landen waar de Assemblin Caverion Group aanwezig is, met als doel erkend te worden als marktleider en de meest aantrekkelijke werkgever onder technische en adviesprofessionals. Voor klanten betekent de combinatie een betrouwbare partner met extra mogelijkheden om aan de veranderende eisen van de markt te voldoen en zich te richten op duurzaamheid.

Het managementteam van de nieuwe groep zal bestaan uit leidinggevenden van zowel Assemblin als Caverion. De CEO van Assemblin, Mats Johansson, wordt de Group CEO van de Assemblin Caverion Group. De CEO van Caverion, Jacob Götzsche, wordt uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van de nieuwe entiteit. Zowel de merken Assemblin als Caverion zullen binnen de nieuwe groep worden voortgezet in hun lokale markten.

Jacob Götzsche en Mats Johansson, die het nieuwe top management team van de Assemblin Caverion Group vertegenwoordigen, zeggen: “Assemblin en Caverion tonen een toewijding aan toonaangevende technische expertise, uitstekende klantenservice en slimme en duurzame oplossingen. Door deze sterke en mensgerichte culturen samen te voegen, creëren we een bedrijf met unieke mogelijkheden, gebundelde krachten en een gedeelde visie.”

De Assemblin Caverion Groep is gepositioneerd om gebruik te maken van markttrends, met name het aanpakken van de verouderende gebouweninfrastructuur in heel Europa en het inspelen op de toenemende vraag van klanten naar energie-efficiëntie, duurzaamheid en automatisering in gebouwen, infrastructuur en de industrie.

De nieuwe groep zal marktleider worden op de Zweedse, Finse en Noorse markten. In combinatie met de gevestigde aanwezigheid van Caverion in het noorden van continentaal Europa, heeft de Assemblin Caverion Group solide vooruitzichten voor organische groei en voortgezette strategische fusies en overnames op alle markten.

Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional bij Triton, zegt: “We zijn echt enthousiast over het samenvoegen van deze complementaire bedrijven in een nieuwe groep, gebouwd op dezelfde principes die al onze investeringen in de zakelijke dienstverlening hebben geleid. Deze combinatie is een logische stap, aangezien Assemblin en Caverion sterke culturen en waarden delen en ook complementaire diensten, capaciteiten en visies bieden. We verwachten onze operationele expertise en sectorkennis in te zetten om beide bedrijven aan te sturen tot een toekomstgerichte onderneming.”

Tero Kosunen, CEO Fidelix and solutions, zal ook lid zijn van het Executive Management Team als EVP (Executive Vice President).

Voor meer info zie de website van Assemblin.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , .