Test: politiek in de praktijk


PPP-test - Persoonlijke politiek in de praktijk

Mensen worden vaak bestempeld als links of rechts. Als idealisten of populisten. Als sociaal of liberaal. Als democraten of republikeinen. Maar wat betekent dat?

Deze test gaat niet over ideologie. Het gaat over het in de praktijk brengen van overtuigingen. Welke prijs ben je bereid te betalen om aan je principes te voldoen?

In een ideale wereld hoeven we geen geweld te gebruiken en zijn er voldoende middelen te verdelen onder iedereen om goed te leven. Maar de vraag is echter tegen welke prijs je geweld wilt voorkomen? En hoeveel zou je zelf willen inleveren ten gunste van een ander? Deze test introduceert twee schalen:
- De schaal van geweldontwijking: hoe hoger de score, hoe meer je persoonlijk wilt investeren om gebruik van geweld te voorkomen.
- De schaal van deling: hoe hoger de score, hoe meer je eigen middelen wilt inzetten ten gunste van anderen.

De test presenteert zes vragen. De hoogste score op beide schalen in deze test is 12.

Deze test is niet wetenschappelijk onderbouwd. Het is geen test waarvan het resultaat precies en volledig weergeeft wat je politieke overtuiging is. De test probeert enkel te illustreren dat er een prijskaartjes hangt aan het in de praktijk brengen van idealen en principes. Niets meer en ook niets minder. Veel plezier!

1.Iemand heeft je zojuist op neus gestompt. Het bloedt behoorlijk. Maar je voelt je nog ok. Je tegenstander wil je nog een stomp op je neus geven. Je kunt het niet weglopen. Wat doe je?

1 van 6

Geplaatst in Geen categorie.