DFSL – LIDAR Scanners

DFSL – LIDAR Scanners voor bewaking van grenzen en gebieden

Dr. Frucht Systems Ltd (DFSL) heeft zelfstandig een unieke techniek ontwikkeld voor inzet van LIDAR-sensoren. LIDAR is een afkorting voor "LIght Detection and Ranging". LIDAR sensoren zenden pulsen met laserlicht uit dat onzichtbaar is voor het menselijk oog. Voor elke puls wordt gemeten hoeveel tijd het kost voor het licht om terug te reflecteren. Op die manier worden bewegende objecten gedetecteerd. DFSL was de eerste in de branche die LIDAR heeft ingezet voor beveiligingstoepassingen. DFSL heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor specifieke toepassingen.

Typische toepassingen van LIDAR met bijbehorende producten:

 • Gebiedsbescherming
  Mensen of mechanische objecten detecteren die in een cirkelvorming gebied met een diameter van maximaal 700 meter binnendringen. Wordt gebruikt in zeer kritische toepassingen.
  Voorbeeld: DFSL ALS 300
 • Virtuele hekwerken
  Laser sensoren creëren een gordijn van laserpulsen. Een soort virtueel hek bewaakt de omgeving van belangrijke infrastructuren.
  Voorbeeld: DFSL LFS 100-160
 • Zonebewaking
  Ronddraaiende lasersensoren worden gebruikt om een cirkelvorming gebied te bewaken. Worden bijvoorbeeld gebruikt in landingsgebieden, daken en (binnen)tuinen.
  Voorbeeld: DFSL PLS 360
 • Detectie van drones
  Detecteren van mini-drones en andere vliegende objecten door middel van verticale lasergordijnen.
  Voorbeeld: DFSL 2D-MND 125 of de binnenkort vrij te geven 3D sensor.

DFSL zoekt nieuwe partijen om mee samen te werken. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst te ontvangen.