Gamanet Security Management

De meerwaarde van security management op basis van Gamanet C4

Security Management Systemen (SMS) of Physical Security Information Management Systemen (PSIM): Al decennia bestaan dergelijke systemen, vaak met als doel om alle geïnstalleerde beveiligingstechniek voor de eindgebruikers beter beheersbaar, begrijpelijker, effectiever en minder tijdrovend te laten zijn. Enkele tientallen systemen zijn wereldwijd in gebruik. C4 van Gamanet is een van de meestgebruikte systemen in Europa. Wat maakt dit systeem zo populair? Wat is de meerwaarde van dit specifieke product?

Populair en toch nog niet bij iedereen bekend

De C4 software van Gamanet is alleen in Nederland al meer dan 1500 keer geïnstalleerd in grote en kleine installaties. En toch kennen veel beveiligingsprofessionals het systeem niet. Reden daarvoor is dat het pakket ook als OEM-product door een aantal bekend merken gevoerd wordt. Maar ook onder de naam Gamanet C4 zijn tal van installaties uitgevoerd in Europa. Voor grote bancaire instellingen en overheidsorganisaties, met vele kantoren en een grote variëteit aan onderliggende systemen, maar ook voor veel kleinere organisaties. Waarom kozen deze organisaties voor C4?

Integratie in het kwadraat

De basis van security management systemen is dat het andere beveilingssystemen, zoals systemen voor camerabewaking, toegangscontrole, biometrische identificatie, brandveiligheid en inbraakdetectie, laat samenwerken. Gamanet C4 kent daartoe zogenaamde “drivers”. Het aantal drivers neemt steeds verder toe en er zijn steeds meer systemen die Gamanet C4 kan koppelen. Doel van deze integraties is efficiënter te werken en toch het beveiligingsniveau te vergroten. Een overzicht van beschikbare drivers is op de site van Gamanet te vinden.

Eenvoudig te installeren

Eén veelgehoord compliment aan Gamanet is dat het bedrijf in staat is geweest om ogenschijnlijk complexe materie te vertalen in software die eenvoudig te installeren, configureren en gebruiken is. Drivers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig geïnstalleerd worden met één druk op de knop. Vervolgens kennen veel drivers een zogenaamde auto-import waarmee de configuratie van het camerasysteem of brandmeldsysteem in één keer binnengehaald kan worden, hetgeen veel handmatig configuratiewerk scheelt.

Gebruiksvriendelijke visualisatie

Het voordeel van security management systemen zoals Gamanet C4 is dat zij in staat zijn om het beveiligingsproces te visualiseren. Alarmen, camerabeelden en bijvoorbeeld de status van een deur (open, dicht) kan op een plattegrond van de betreffende verdieping van van het betreffende buitengebied worden getoond. En opvolgende acties kunnen ook direct in die visuele interface worden ingevoerd. De klant kan zelf bepalen hoe de gebruikersinterface eruit ziet en daarbij kunnen voor plattegronden zowel bitmap-bestanden of CAD-bestanden worden gebruikt. En natuurlijk kunt u voor bijvoorbeeld de receptiemedewerkers een aparte interface bouwen waarmee zij eenvoudig bezoekerspassen kunnen uitdelen of een deur kunnen openen.

Gecentraliseerd kaartbeheer

Een sterk punt van Gamanet C4 is dat het in staat is om met verschillende toegangscontrolesystemen tegelijkertijd verbonden te zijn en bovendien ook tegelijkertijd met verschillende typen toegangspassen om te kunnen gaan. Vanuit één interface beheert u uw gebruikers, kent u toegangsrechten toe en koppelt u toegangspassen aan uw gebruikers. Op de achtergrond voeren de toegangscontrolesystemen hun werk uit, maar uw beheerder kunnen eenvoudig vanaf één plek alle relevante acties uitvoeren en de resultaten ervan bekijken.

Automatische acties

Omdat C4 met diverse systemen gekoppeld is, kunt u niet alleen handmatig allerlei acties uitvoeren op die onderliggende systemen, maar u kunt ook allerlei acties automatiseren, waardoor u met minder inspanning toch het beveiligingsniveau in uw organisatie verbetert. Zo kunt u bijvoorbeeld een PTZ-camera vertellen te kijken naar de deur waar iemand een ongeautoriseerde pas heeft aangeboden. Of misschien wilt u dat de verlichting aan gaat op het moment dat in uw gebouw buiten kantoortijden aanwezigheid wordt gedetecteerd en de aanwezigheid wel geautoriseerd is. In principe kunnen alle acties die handmatig op systemen worden uitgevoerd, ook automatisch worden uitgevoegd op basis van tijd of op basis van een andere gebeurtenis.

Geïntegreerd logboek

Alles wat in C4 gebeurt, wordt opgeslagen in het logboek. Dat geldt voor zowel de gebeurtenissen in C4 zelf als de gebeurtenissen in de onderliggende systemen. U heeft daarmee een volledig geïntegreerd logboek. Het komt uw onderzoek bij incidenten ten goede. Het opbouwen van een chronologisch feitenrelaas wordt zo veel eenvoudiger en kost veel minder tijd.

Bescherming van uw investering

Gamanet C4 wordt niet alleen geïnstalleerd in nieuwe gebouwen en bij nieuwe beveiligingsinstallaties, maar vaak ook juist in bestaande gebouwen. Nadert één van uw gebouwen het einde van de levensduur, maar wilt u nog wel gebruik blijven maken van een geïnstalleerd legacy-systeem dat door de oorspronkelijke fabrikant niet meer ondersteund wordt? Als C4 een driver voor het systeem heeft, is de kans groot dat u het oude systeem nog wel kunt gebruiken en kunt bedienen met de moderne, uitstekend beveiligde C4 software van Gamanet.

Transformers

De nieuwste versie van C4 heet Transformers. Deze versie wordt officieel vrijgegeven voor de markt in Nederland en Vlaanderen in de tweede helft van 2023.

Wilt u meer weten over Gamanet C4? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en/of een demonstratie.

Geplaatst in Berichten en getagd met , , , , , , , , , .